یونس احمدی مدیر کل دامپزشکی استان خبر داد :

عاملان استفاده از گوشت های حرام توسط مراجع قضایی استان به حبس، ممنوعیت از کار و جزای نقدی محکوم شدند

دکتر یونس احمدی اظهار کرد: زمستان سال گذشته در پی بازدیدهای انجام گرفته از واحدهای عرضه و مصرف گوشت خام ۲ مورد نگهداری از گوشت مشکوک به حرام مشاهده شد. وی توضیح داد: یک واحد مربوط به قصابی در یکی از شهرستان های استان اقدام به ذبح و عرضه گوشت تک سُمی‌ کرده بود که با بررسی گزارش ها مبنی بر عرضه گوشت مشکوک، بازرسان گوشت های این قصابی را بازدید و نمونه برداری کردند

 

وی توضیحعاملان استفاده از گوشت های حرام توسط مراجع قضایی استان به حبس، ممنوعیت از کار و جزای نقدی محکوم شدند داد: یک واحد مربوط به قصابی در یکی از شهرستان های استان اقدام به ذبح و عرضه گوشت تک سُمی‌ کرده بود که با بررسی گزارش ها مبنی بر عرضه گوشت مشکوک، بازرسان گوشت های این قصابی را بازدید و نمونه برداری کردند.

احمدی ادامه داد: مورد دوم نیز یک کبابی بود که ناظران طی بازید از این واحد صنفی با بخش‌هایی از لاشه گوشت مشکوک مواجه شدند.

وی اضافه کرد: نمونه هایی که از گوشت های مشکوک در این ۲ محل عرضه گوشت خام گرفته شده بود در آزمایشگاه‌ مرجع استان مورد بررسی قرار گرفت و با استخراج دی ان ای و تطابق با نمونه های شاهد، کارشناسان به قطعیت حرام بودن گوشت‌ها رسیدند.

احمدی یادآور شد: بعد از آزمایش های تخصصی متعدد، مشخص شد یکی از نمونه ها مربوط به قصابی، متعلق به حیوانات تک سمی و گوشت واحد صنفی کبابی هم از نوع خوک سانان بوده است.

وی بیان کرد: با اطمینان از نوع گوشت‌ها گزارش‌ها و مدارک  مربوطه به مراجع ذیصلاح داده شد و باتوجه به اهمیت موضوع، مراجع قضایی، امنیتی و اطلاعاتی ورود کردند که مایه قدردانی است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام افزود: برای این افراد باتوجه به محرز شدن جرم، جزای نقدی، حبس به مدت هشت ماه، پلمپ محل کسب و ممنوعیت فعالیت به مدت زمان تعیین شده یکسال از سوی مرجع قضایی تعیین شد.

وی تاکید کرد: سال گذشته ۱۷۱ مورد بازرسی و نمونه برداری تعیین نوع گوشت از اماکن عرضه گوشت قرمز و سفید و ۱۱۷ مورد نمونه برداری و آزمایش برای تعیین بار میکروبی گوشت ها در سطح استان  انجام گرفت که بار میکروبی این گوشت ها مناسب بود.

وی اظهار کرد: ذبح و عرضه گوشت حرام در استان ایلام به ندرت رخ می دهد و همچنین بازرسان و ناظران این اداره کل در طول سال به طور مکرر و مداوم از اماکن ذبح، عرضه و مصرف گوشت های خام بازدید و نمونه برداری می کنند.

لازم به ذکر است حیواناتی نظیر اسب، قاطر و الاغ تَک سُمی محسوب می شوند.