سواد رسانه ای یکی از ارکان ملی و انسجام اجتماعی است
وی گفت: در دنیای امروز هر فردی میتواند به سادگی به فرستنده خبر تبدیل شود.بنابراین باید از بیان نظراتی که فاقد تخصص کافی است پرهیز کنیم.
زارعی توضیح داد که بحرانهای نظامی تنها به میدان نبرد محدود نمیشوند و بخش عمدهای از این جنگها در میدان رسانهها و شبکههای اجتماعی اتفاق میافتد. وی به انتشار اخبار جعلی و شایعات در این فضا اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این اخبار نهتنها امنیت روانی مردم را تهدید میکند بلکه میتواند انسجام ملی را نیز متزلزل سازد.
وی تأکید کرد: در چنین شرایط بحرانی نیاز به بازنگری در سواد رسانهای عمومی و طراحی زیرساختهای اعتمادسازی بهویژه از طریق پلتفرمهای نوین ضروری است.
زارعی همچنین به این نکته اشاره کرد که در بحرانهای نظامی علاوه بر ابعاد سیاسی و نظامی یک بحران رسانهای نیز به وجود میآید که باید به آن توجه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه رسانه یک تخصص است افزود: مسائل رسانهای باید به فعالان و کارشناسان خبره سپرده شود و نمیتوان بدون دانش کافی در این حوزه به تولید و انتشار اخبار معتبر پرداخت.
وی تصریح کرد که باید از تماشاگر صرف به کنشگر آگاه و مسئول تبدیل شویم و در این مسیر ارائه اطلاعات مستند و آرام میتواند به امنیت روانی جامعه کمک کند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی روابط عمومی همچنین به آسیبپذیری گروههای حساس بهویژه کودکان و نوجوانان در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: انتشار ناخواسته اطلاعات هیجانی و ترسناک میتواند تأثیرات منفی بلندمدتی بر روی این قشر جامعه بگذارد.
پژوهشگر دکتری مدیریت رسانه تأکید کرد: وظیفه ماست که در مواجهه با چنین بحرانهایی از روان جمعی بهویژه گروههای حساس جامعه محافظت کنیم آرامش ذهنی تنها از مسیر اطلاعات شفاف صادقانه و بدون اغراق میگذرد.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر حضور مردم در محل وقوع حوادث تصویربرداری ارسال لوکیشن یا انتشار ویدیو از اطراف مراکز نظامی یا حساس اقدامی پرریسک است تاکید کرد: امکان وقوع انفجارهای ثانویه یا حمله مجدد جان افراد حاضر را مستقیماً تهدید میکند. در شرایط جنگی دقت تصویری شکل دیگری از مسئولیت مدنی است.
زارعی با اشاره به اینکه در کنار همه اینها، مسئله فیکنیوز به مثابه یک بمب روانی عمل میکند افزود: در فضایی که مرز میان حقیقت و دروغ گم شده هر شایعهای میتواند به بحران ملی منجر شود.
انتشار ناآگاهانه یک دروغ هرگز نشانه آزادی بیان نیست بلکه خیانتی است به آرامش جامعه می باشد
زارعی در پایان گفت :در عصر جنگهای ترکیبی و چندلایه سواد رسانهای دیگر یک مهارت فردی نیست بلکه یکی از ارکان امنیت ملی و انسجام اجتماعی محسوب میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0