بخش اول کلیپ پیوست برای بسیاری از زاگرس نشینان آشناست!صدای ضربه سهمگین تبر که دست کم ۸۰ درصد ما یا فاعل این فعل بوده ایم یا نظاره کرده و جلوگیری نکرده ایم …
اگر روزهای تعطیل به مناطق تفریحی در میان جنگل های بلوط زاگرس رفته باشید حتما افراد تبر به دستی را دیده اید که در حال شکستن و بریدن بخشی از تنه ی درختان بلوط برای تامین هیزم منقل چای یا کباب هستند!
این افراد معمولاً به هر طریقی شده بخشی از تنه ی درختان بلوط را به بهانهی خشک بودن جدا می کنند! اگر از آنها بپرسید چرا این بخش از درخت را می شکنید سریعا به شما می گویند که این قسمت درخت خشک شده و هیچ مشکلی برای درخت ایجاد نمی کند!
این در حالی است که این درختان زنده هستند و بخش خشکیده ی آنها یا جای قطع شاخه ی قبلی است یا بخش درونی درختان کهنسال است که به مرور زمان خشک شده و کم کم توسط عوامل طبیعی و برخی از زیستمندان خالی می شود.
لازم به یادآوری است که رشد درختان بلوط از طریق دیواره و پوسته ی بیرونی آنهاست و درون آنها به مرور زمان تخلیه شده و پناهگاهی برای پرندگان، خزندگان و پستانداران کوچک می شود! با تخریب بخش های بیرونی درخت عملا این موجودات زنده به استقبال خشکیدگی و مرگ می روند!
حال با ذکر این نکته باید بگویم که بریدن و شکستن بخش های خشک درخت نیازمند داشتن اطلاعات فنی و تخصصی است که متاسفانه به لطف سازمان های متولی، مردم ما از آن بی بهره اند!
عدم نظارت و عدم اجرای قانون در برخورد با افراد متخلف و ضعف فرهنگ عمومی در برخورد با منابع طبیعی و جنگل ها، باعث شده تا درختان بسیاری با ضربه ی تبر افراد ناآگاه در مدت کوتاهی از چرخه ی طبیعت حذف شوند!
علاوه بر حذف درختان، در بسیاری از موارد حیات وحش نیز آسیب جدی می بینند!
در طول سال های اخیر موارد زیادی را افراد مختلف برای ما تعریف کرده اند که با شکستن و قطع کردن بخشی از درختان بلوط توسط آنها، آشیانه و لانه ی پرنده یا پستانداری نیز از بین رفته است!
کلیپ اول این پست افرادی را نشان می دهد که بی مهابا با تبرشان، آسیب جدی به درختان بلوط وارد می کنند!ضرباتی که آنچنان دردی را بر پیکره بلوط تحمیل می کند که گویی از ریشه آن را بریده باشند ، چرا که بلوط جان دارد و این ضربات که بدون تعارف از جهل و خودخواهی بشر سرچشمه می گیرد استرسی به درخت وارد می کند که مسیر فرسودگی و نابودی آن را هموار می سازد …
اما کلیپ دوم نیز تخریب شاخه ی یک درخت بلوط است که لانه ی کمرکولی درختی در آن قرار گرفته بود ، متاسفانه با ضربه ی تبر تخریب شده و جوجه ها در معرض آسیب بودند که خوشبختانه بچه های گروه ما به موقع این تخریب را دیده و به طور موقت، لانه ی کمرکولی را تا پرواز جوجه ها بازسازی کردند!
در پایان باید بگویم که زخم های بلوط آنقدر زیاد شده که اگر به فکر درمان فوری آنها نباشیم، زمان زیادی طول نمی کشد که این میراث طبیعی ارزشمند از بین می رود!
پ ن ایلام قلم ؛ متاسفانه جرم انگاری و نوع برخورد با کسانی که به هر بهانه ای جنگل را تخریب می کنند به هیچ وجه بازدارنده نبوده و به همین علت هرروز بیش از پیش شاهد نابودی درختان بلوط و پهنه ی زیست محیطی زاگرس هستیم ، مجرم خطاب کردن فردی زمانی صورت می گیرد که وی قانون را نادیده گرفته و به حقوق فرد یا گروهی تعرض می کند ، اما جنابت بشر نسبت به جنگل و بلوط تنها تعرض به حقوق انسانها در عصر حاضر نیست ، ما با نابود کردن بلوط و جنگل در حقیقت سهم آیندگان از این نعمت الهی را بدون اجازه به نفع خود مصادره کرده و در حقیقت به حقوق چند نسل تعرض کرده ایم …
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0